45.00 TL
İlk Bilim Kütüphanem
Kitap 1: Yaşayan Dünya
Gezegenimizin her köşesinde yaşam vardır. En sıcak çöllerde, en soğuk buzullarda, en yüksek dağlarda ya da en derin okyanuslarda bile canlılara rastlarsınız. Bu kitapta yaşamın şaşırtıcı çeşitliliğini, mikroskobik virüslerden dev ağaçlara kadar birçok ilginç canlıyı bulabilir, canlıların biyolojik yapılarını öğrenebilirsiniz.
İçindekiler
Dünya’da Yaşam, Yaban Hayatı, Yaşam Nedir?, Mikroskobik Yaşam, Bitkiler, Ağaçlar, Çiçekler ve Tohumlar, Besin Zincirleri, Hayvanlar Alemi, İnsan Vücudu, Sindirim, Beyin ve Duyular, Kalp ve Akciğerler, Kaslar, Kemikler ve Deri
Çevirmen: Aslı Tohumcu
Orijinal Adı: First Library of Knowledge – Living World
Yılı: 2007
Genişlik: 21
Yükseklik: 27
Sayfa Sayısı: 32
Yeryüzünün üçte ikisinden fazlası okyanuslarla kaplıdır. Okyanus canlılarının çoğu, güneş ışınlarının ulaşabildiği yüzeye yakın yerlerde yaşar. 200 metrenin ötesindeki derinliklerde çok az ışık bulunur. Karanlık ve dondurucu soğukluktaki derin sularda çok az canlı yaşayabilir.
Bol resimli ve kolay anlatımlı bu ilginç kitapla, okyanus keşiflerine sen de katılabilirsin.
İÇİNDEKİLER
Dünya’nın Okyanusları, Okyanus Tabanı, Kıyılar ve Dalgalar, Kıyılarda Yaşam, Mercan Resifleri, Balıklar, Köpek Balıkları, Ahtapotlar ve Mürekkep Balıkları, Balinalar ve Yunuslar, Okyanus Göçleri, Derinlikler, Kutup Denizleri, Okyanus Keşifleri, Deniz Altı Arkeolojisi
Çevirmen: Sevgi Atlıhan
Orijinal Adı: First Library of Knowledge - Ocean Life
Yılı: 2012
Genişlik: 21
Yükseklik: 27
Sayfa Sayısı: 32
Yerküre kayaçlardan oluşan ve kendi etrafında dönen, dev bir toptur. Güneş’in çevresinde dönen dokuz gezegenden biridir. Üzerinde yaşam olduğunu bildiğimiz tek gezegendir. Yüzeyinin üçte ikisinden fazlası okyanuslarla, geri kalanı da kıta (anakara) adı verilen kara parçalarıyla kaplıdır. Atmosfer adı verilen bir hava katmanı Dünya’yı çevreler. Gezegenimiz hakkında daha fazlasını öğrenmek için ayrıntılı resimlerle açıklanan ilginç konuları okuyabilirsiniz.
Çevirmen: Ali Berktay
Orijinal Adı: First Library of Knowledge - Our Planet Earth
Yılı: 2012
Genişlik: 21
Yükseklik: 27
Sayfa Sayısı: 32
Bilim, dünyamızın işleyiş prensiplerini araştırır. Bilim adamları gökyüzünün neden mavi olduğu, hayvanların hücrelerinin nasıl çalıştığı ya da evrenin ne kadar büyük olduğu gibi sorulara yanıt bulabilmek için çalışır. Günümüzde bilimsel gelişmeler o kadar hızlandı ki, neredeyse her gün yeni keşifler ve buluşlar yapılıyor. Ancak hâlâ cevabı bulunamamış milyonlarca soru var. Bu zor sorulara geçmeden önce işe baştan başlamaya ve bilimin temel adımlarını öğrenmeye ne dersiniz?
İÇİNDEKİLER
Atomlar, Maddenin Halleri, Kimyasal Reaksiyonlar, Metaller, Kuvvet ve Hareket, Yer Çekimi, Sürtünme, Makineler, Yüzme ve Batma, Enerji, Isı, Işık, Ses, Elektrik
Çevirmen: Sevgi Atlıhan
Orijinal Adı: First Library of Knowledge - An Introduction to Science
Yılı: 2010
Genişlik: 21
Yükseklik: 27
Sayfa Sayısı: 32
Bilinen hayvan türlerinin yarısından fazlası böcektir. Bugüne kadar tanımlanmış bir milyondan fazla böcek türü vardır. Ayrıca henüz tanımlanmamış milyonlarca böcek türü olduğu tahmin edilmektedir. Böceklerin çoğu doğada önemli roller üstlenir. Çiçekli bitkilerin dörtte üçünde tozlaşmayı böcekler sağlar ve pek çok hayvan böcek yiyerek beslenir. Böcekler olmasaydı topraklar bu kadar verimli, ormanlar bu kadar güzel olmazdı. Gelin birlikte minik canlıların harika dünyasını ziyaret edelim.
İÇİNDEKİLER
Böceklerin Dünyası, Böcek Nedir?, Kamuflaj, Kın Kanatlılar, Karıncalar, Arılar ve Yaban Arıları, Bal Arılarının Yaşamı, Karınca Yuvası, Termitler, Kelebekler ve Güveler, Bir Kelebeğin Yaşamı, Sinekler ve Sivrisinekler, Böcek Türleri, Örümcekler ve Akrepler, Bir Örümcek Ağını Nasıl Örer?
Çevirmen: Sevgi Atlıhan
Orijinal Adı: First Library of Knowledge - World of Bugs
Yılı: 2010
Genişlik: 21
Yükseklik: 27
Sayfa Sayısı: 32
Makineler olmasaydı acaba yaşam neye benzerdi? Uzak yerlere at üstünde gitmek çok zor olurdu. İşleri yapmak çok daha fazla zaman alırdı. Hadi bunlar neyse, ama bir düşünsenize televizyon, telefon ya da bilgisayar olmasaydı yaşam nasıl olurdu? Modern makinelerin yaşamı çok daha kolay ve eğlenceli bir hale getirdiğini söyleyebiliriz.
İÇİNDEKİLER
Ağır Makineler, İnşaat Makineleri, Arabalar, Trenler, Gemiler ve Tekneler, Uçaklar, Uçaklar Nasıl Uçar?, Uzay Roketleri, Teleskoplar, Kameralar ve Fotoğraf Makineleri, Dijital Kayıt, Televizyon, Bilgisayarlar, Telefon ve İnternet
Çevirmen: Aslı Tohumcu
Orijinal Adı: First Library of Knowledge - How Things Work
Yılı: 2009
Genişlik: 21
Yükseklik: 27
Sayfa Sayısı: 32